Wat zijn de voor- en nadelen van een e-smoker?

3 nov

Een e-smoker is tegenwoordig erg populair. Dit houdt tegelijkertijd in dat er veel onderzoek naar e-smokers gedaan wordt. Dit komt onder andere door het feit dat een e-smoker moet voorzien in dezelfde behoefte als een ongezonde sigaret. Maar wat zijn de voor – en nadelen nu echt van een e-smoker? Op deze pagina geven wij u meer informatie over de voor- en nadelen van een e-smoker. Leest u daarom snel verder.

Wat zijn de voordelen?

Het grootste voordeel van een e-smoker is zonder twijfel dat het product minder slecht is dan een normale sigaret. Dit komt doordat er bij een e-smoker verdampt in plaats van verbrand wordt. Hierdoor komen er vrijwel geen schadelijke stoffen vrij in tegensteling tot het roken van een normale sigaret. Nu vraagt u zich waarschijnlijk af: welke schadelijke stoffen zitten er in normale sigaret? Wij hebben een aantal gevaarlijke stoffen die er in een sigaret zitten voor u op een rijtje gezet:

  • Tabak
  • Nicotine
  • Teer
  • Aceton
  • Arsenium
  • Fosfor
  • Terpentine
  • Formaldehyde
  • Polonium
  • Benzeen

 

Dit zijn stuk voor stuk stoffen die erg slecht zijn voor onze gezondheid. De enige schadelijke stof die een e-smoker kan bevatten is nicotine. Zelfs deze schadelijke stof hoeft niet in een e-smoker te zitten. Dit komt doordat u ervoor kunt kiezen om wel of geen nicotine toe te voegen aan een e-smoker.

Geen stinkende rook meer in uw omgeving

Een ander groot voordeel van een e-smoker is dat u niet meer naar rook ruikt. Dit komt doordat van de damp geen vieze geur komt. De damp is namelijk nagenoeg geurloos. Hierdoor heeft uw omgeving ook geen last van stinkende rook en hoeft u zich hier dus niet meer voor te schamen. Een ander voordeel voor uw omgeving is dat het niet meer schadelijk is om naast een damper te staan die aan het e-roken is. Naast het voordeel van de geurloze damp die van een e-smoker af komt is een ander groot voordeel dat u geen vieze asbakken meer op tafel heeft staan. Voor vele rokers is de asbak vaak een doorn in het oog.

Geen hoge accijnzen meer

Sigaretten zijn duur, dit komt onder andere door de hoge accijnzen die er worden geheven op sigaretten. Bij e-smokers worden deze accijnzen niet geheven. U betaalt dus een normale prijs voor het product zonder dat hier hoge accijnzen over worden geheven. Daarnaast gaan e-smokers veel langer mee dan normale sigaretten, wat logisch is.

Interesse in een e-smoker?

Lijkt het u wat om te starten met een e-smoker? Of wilt u nog meer informatie over een e-smoker. Op onze website vindt u verschillende pagina’s met informatie over e-smokers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *