Hoe gezond is een e-sigaret?

Vandaag de dag zijn er nog steeds veel onduidelijkheden bij mensen over hoe “gezond” een e-sigaret nu echt is. Er zijn namelijk erg veel fabels de wereld in geholpen over e-sigaretten. Daarom geven wij u op deze pagina meer informatie over hoe “gezond” een e-sigaret daadwerkelijk is en wat de voor- en nadelen van het product zijn.

Hoe werkt een e-sigaret?

Allereerst is het belangrijk om te weten hoe een e-sigaret werkt. Bij een normale sigaret vindt er verbranding plaats waardoor er rook ontstaat die we kunnen inhaleren. Zoals bekend zit deze vol giftige stoffen, deze staan niet op het pakje sigaretten vermeld omdat deze pas vrij komen bij de verbranding van de tabak. Bij een e-sigaret is dit niet het geval. In een e-sigaret zit namelijk een vloeistof die tot het kookpunt wordt gebracht, hier komt uiteindelijk damp vanaf die we inademen. Hier zitten geen schadelijke stoffen in. De enige schadelijke stof die er in een e-sigaret kan zitten is nicotine. U kunt er bij de meeste e-sigaretten zelfs voor kiezen om deze helemaal weg te laten. Bij een e-sigaret verbrand u dus niet maar verdampt u.

Geen schadelijke stoffen

Zoals we net al hadden vermeld zitten er in een e-sigaret geen schadelijke stoffen behalve (indien voor gekozen) nicotine. In een gewone sigaret zitten honderden schadelijke stoffen waarvan zeker 300 kankerverwekkend zijn. Welke stoffen komen er vrij in een normale sigaret en niet in een e-sigaret? We sommen er een aantal voor u op:

  • Arsenicum
  • Aceton
  • Teer
  • Xyleen
  • Benzeen
  • Polonium
  • Fosfor
  • Terpentine

Al deze stoffen zijn zeer schadelijk voor onze gezondheid. In deze stoffen zitten onder andere radioactieve afvalstoffen, rattengif en kankerverwekkende stoffen. Al deze stoffen zijn niet verwerkt in een e-sigaret.

U ruikt het niet

Bij een normale sigaret komt er rook vanaf die u goed kunt ruiken. De ruimte waar u rookt stinkt vaak naar rook evenals uw kleren en uw adem. Zelf heeft u dit als roker misschien niet zo snel door maar uw omgeving ruikt dit wel degelijk. Bij het gebruik van een e-sigaret komt er damp vanaf die nagenoeg reukloos is. U ziet de damp dus wel maar deze laat geen vervelende geur achter. Dit is voor zowel u als uw omgeving erg prettig.

Bepaal zelf de smaak

Naast de voordelen dat een e-sigaret beter voor uw gezondheid is, kunnen we ook stellen dat uw e-sigaret veel andere voordelen heeft. Zo kunt u bij een e-sigaret zelf uw smaak bepalen. U heeft namelijk de keuze uit tientallen fruit- en tabakssmaken. Hierdoor heeft u zelf de volledige vrijheid om te kiezen welke smaak u wilt toevoegen aan een e-sigaret. Elke keer als de vloeistof leeg is kunt u een andere smaak aan de e-sigaret toevoegen, u hoeft hier dus geen nieuwe e-sigaret voor aan te schaffen. Ook is het mogelijk diversen smaken te combineren, laat uw fantasie op de vrije loop en ontdek uw eigen smaakcreaties!

Een e-sigaret helpt u bij het stoppen met roken

Een groot voordeel aan een e-sigaret is dat het een erg geschikt hulpmiddel is om te stoppen met roken. Doordat u zelf bepaalt hoeveel nicotine u toevoegt aan een e-sigaret kunt u dus ook langzaam afbouwen. De e-liquids zijn verkrijgbaar in bijvoorbeeld 0mg, 6mg, 12mg, 18mg, 20mg en 24mg nicotine. Hierdoor kunt u stapsgewijs afkomen van uw nicotineverslaving. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld een e-liquid met 20mg nicotine te mengen met 18mg nicotine. U zult dan als u van iedere liquid evenveel mengt een nicotinegehalte van 19mg verkrijgen. Zo kunt u tussenstapjes inbouwen tijdens het afbouwen van het nicotinegehalte waardoor dit soms nog gemakkelijker gaat. Er zijn al vele mensen gestopt met roken door middel van een e-sigaret. U zult dus zeker niet de eerste maar ook niet de laatste zijn die stopt met roken door het gebruik van een e-sigaret.

Bent u op zoek naar een e-sigaret?

Bent u overtuigd na het lezen van een al deze voordelen dat een e-sigaret echt iets voor u is? Op deze website kunt u tegen scherpe prijzen een e-sigaret en alle toebehoren bestellen.