Nicotine weinig verslavend

2 nov

Gezondheidsclubjes, de WHO, overheden en andere instanties die menen om uw gezondheid te geven hebben jarenlang beweerd dat nicotine in sigaretten DE stof was die u verslavend zou maken. Een paar jaar geleden werd bij dezelfde bevinding van professor Killeen (emeritus professor of psychology in the College of Liberal Arts and Sciences) nog naar het voorhoofd gewezen door de gevestigde wetenschap met betrekking tot nicotine, ondanks dat hij steekhoudende argumenten naar voren bracht, waarom niet de nicotine, maar juist de cocktail van elementen binnen de rook van een sigaret de verslaving in stand zou houden. Hij zei concreet dat nicotine niet de verslavende factor is. (zie video hieronder)

Prof. Killeen on nicotine Addiction

Dr. Carter (Phd), zegt nu wat jaren na de bevindingen van Prof. Killeen hetzelfde over de algemeen aangenomen verslaving door nicotine. Carter ging zelf aan de slag met elektronische sigaretten en wist het nicotinegehalte naar nul terug te brengen. Toch heeft hij de elektronische sigaret soms nog nodig, zoals bij stress-situaties, zo vertelt hij. Mede door deze ervaring en de wetenschap dat er nog 17 andere stoffen met verslavende en stimulerende eigenschap in rook zitten concludeert hij dat nicotine binnen rook niet het hoofdelement is van de verslaving. Kortom.. nicotine als verslavend middel is zwaar overschat. (zie video hieronder)

Dr. Carter Phd on nicotine addiction

Buiten de genoemde stoffen die helpen de verslaving van het roken in stand te houden, menen we te moeten opmerken dat de grootste verslaving de gewoonte is. Dit is aangeleerd gedrag wat maar moeilijk is af te leren. Ondersteuning voor deze theorie ligt in het aantal mensen wat inmiddels zonder nicotine dampt, of (voor de smaak/gier op de keel) slechts 6mg/ml via damp tot zich neemt. (Dit is momenteel de grootste groep als we de verkoopcijfers uit de branche bekijken). Juist de handeling en het gevoel van het wolkje damp wat door de keel wordt doorgehaald lijken een belonend effect te hebben, waarbij nicotine ook weer een ondergeschikte rol speelt. De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit verordent nog steeds bij e-sigarettenshop reclame in de shops de tekst “Nicotine is zeer verslavend!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *